2023-11-01

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, nam-ı diğer Çizgizar Rüya Filim Okulu’nun kurucu eğitmenlerinden Çizginin ve Cümlenin Piri Çizgizar Hasan Aycın Hocamız, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü karikatür dalında haketmiştir. Değerli Çizgizar Hasan Aycın Hocamızın değerli eserlerini okumak, insanın ufkunu genişletir, bakışını derinleştirir, gönlünü enginleştirir, değerini insana hatırlatır, insana marifet kapılarını açar, iyiliği sevgiyi muhabbeti hürmeti merhameti adaleti ve hakikati hatırlatır. Çizginin ve Cümlenin Piri Çizgizar Hasan Aycın Hocamız Hak emriyle hakikati yaşar görür söyler yazar çizer, okuyan dinleyen seyreden her can da kendi hikayesini okur dinler seyreder. Çizgizar Hasan Aycın Hocamıza ve dahi eğitmenlerimizin cümlesine selam olsun.